Bok
Een bok is een stalen onderstel dat ervoor zorgt dat een boot op de kant kan staan zonder om te vallen. Alle kleine bootjes hebben een bok. De Laser 2's hebben een simpele bok van hout. Na de terugvaart worden de boten met een hijskraan uit het water getild en op de bokken geplaatst. Vroeger reed de ERC de boten dan naar de oude loods.
De Ebenhaëzer heeft geen bok. Wel twee kleine houten bokjes: een giekbokje waar de giek op ligt als er niet gezeild wordt en een mastbokje waar de mast op komt te liggen als die gestreken is.
Klusseizoen
Tijdens het klusseizoen staan de meeste bokken met daarop de boten in de loods. De bokken staan bij hoge voorkeur zonder wielen (i.v.m. onverwachts lek raken) met elke poot op een houten blok op de betonvloer. De houten blokken verdelen het gewicht enigszins over de vloer en voorkomen beschadigingen (deuken en krassen). Dit geldt niet voor de bokken met zwenkwielen, zij kunnen gewoon blijven staan met de rem erop. Wel moet bij alle boten de kiel worden ondersteund met blokken. Dit is beter voor de boot en bok en zorg ook dat de boot stabieler ligt (dit laatste geldt zeker voor Jaffa).
Vaarseizoen
Als het even kan is het beter voor de bokken als ze zoveel mogelijk binnen staan. Tijdens het vaarseizoen kunnen ze daarom ook het beste binnen worden gestald, de loods is dan toch vrij leeg. Dat is beter voor het staal dat niet gaat roesten, maar bovenal voorkomt het rotten en inwateren van de houten ondersteuningen. Tevens is de vloerbedekking, die op de meeste bokken zit, een ideale plek voor ongedierte dat vooral buiten leeft (vooral spinnen, met bijbehorende eitjes, vinden de bescherming van de vloerbedekking aangenaam).