Vastlopen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dsprunken (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
'''Vastlopen''' is het aan de grond raken met je schip. Op de meeste boten raak je de grond eerst met je [[kiel]] of [[zwaard]]. Soms loop je eerst vast bij het [[roer]]. Na het vastlopen wil je vaak [[loskomen]], hoewel daar meestal geen haast voor nodig is want vastlopen is doorgaans een [[stabiele situatie]]. De kunst van het vastlopen en loskomen kan je met kielboten het makkelijkst oefenen in Friesland. Sommige (niet Euros) mensen raken bij het vastlopen in paniek, dit is doorgaans erg vermakelijk om naar te kijken.
'''Vastlopen''' is het aan de grond raken met je schip. Op de meeste boten raak je de grond eerst met je [[kiel]] of [[zwaard]]. Soms loop je eerst vast bij het [[roer]]. Na het vastlopen wil je vaak [[loskomen]], hoewel daar meestal geen haast voor nodig is want vastlopen is doorgaans een [[stabiele situatie]]. De kunst van het vastlopen en loskomen kan je met kielboten het makkelijkst oefenen in Friesland. Sommige (niet Euros) mensen raken bij het vastlopen in [[paniek]], dit is doorgaans erg vermakelijk om naar te kijken.


[[categorie:zeilterm]]
[[categorie:zeilterm]]

Huidige versie van 9 aug 2023 om 23:51

Vastlopen is het aan de grond raken met je schip. Op de meeste boten raak je de grond eerst met je kiel of zwaard. Soms loop je eerst vast bij het roer. Na het vastlopen wil je vaak loskomen, hoewel daar meestal geen haast voor nodig is want vastlopen is doorgaans een stabiele situatie. De kunst van het vastlopen en loskomen kan je met kielboten het makkelijkst oefenen in Friesland. Sommige (niet Euros) mensen raken bij het vastlopen in paniek, dit is doorgaans erg vermakelijk om naar te kijken.