Loading...
Menu Login
09 oktober

Windmillcup 2024: Zeilen, Windmolens en Gezelligheid in Stavoren

Ole

Afgelopen weekend was het weer zover: de jaarlijkse Windmillcup vond plaats, dit keer in Stavoren. Euros was goed vertegenwoordigd met maar liefst vijf boten en meer dan 25 leden. Natuurlijk waren de verenigingsboten van de partij, de Witte Draeck met Rolf, Ruben en Thiemen aan boord. De FF, bemand door Ewoud, Jop en Jort (Loefbijter), en natuurlijk de Jaffa met Niels, Sophie, Menno, Johanna en Thimon vormden ook een deel van de vloot.

Naast de vertrouwde schepen was ook Jurre's boot aanwezig met Annick, Hylke, Rixt en Niek aan dek. Daarnaast was er een gehuurde Beneteau First 40, de Solstice, bemand door het team bestaande uit Jurre, Teun, Pieter, Ole, Yari, Annemarie, Thimo, Anouska en Evelien.

De racedag zelf, zaterdag 5 oktober, begon met een beetje wind, net genoeg om iedereen een zetje te geven. Helaas was het niet voldoende om alle boten de finish te laten bereiken, maar er was genoeg tijd om langs de indrukwekkende windmolens te varen. Jaffa eindigde uiteindelijk als zevende in de kleine SW ongemeten klasse. De rest van de boten vaarde allemaal in het tour klassement waar Draeckje op de 44e plek en de FF op 37st plek eindigde. De boot 'Out of the Blue' haalde de finish helaas niet, terwijl de Solstice eindigde op een respectabele achtiende plaats.

Toch draait de Windmillcup niet alleen om het zeilen, maar vooral om de gezelligheid. Dat werd wederom bewezen, want zowel in de kroeg als op de boten werd er tot in de late uurtjes geborreld en gelachen. Het was weer een weekend om niet snel te vergeten! Tot volgend jaar!

Voor de aftermovie zie de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=gKxSooP2TX8

Of de foto's op de website: https://www.euroszeilen.utwente.nl/photos/album/722/

Build: registry.gitlab.com/dzeuros/euroszeilen:1.0.47
Tijdzone: CEST (+0200)
Taal: nl
Websitethema wijzigen
D. Z. Euros Copyright © 2024