BM: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Har (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Har (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
BM heeft meerdere betekenissen:
BM heeft meerdere betekenissen:
# Afkorting voor [[Bloody Mary]], de naam van het clubblad.
# Afkorting voor [[Bloody Mary]], de naam van het clubblad.
# Afkorting voor de Bergumermeer, een in 1928 door Hendrik Bulthuis ontworpen zwaardboot. De BM wordt in de volksmond zeer regelmatig verward met de 16-kwadraat, die na de BM is ontworpen door Bulthuis. Volgens het [[Praktijkhandboek Kunjststoffen]] staat de naam BM voor Bulthuis Methode en doelt op de door Bulthuis ontwikkelde bouwmethode waarmee de BM (en later ook de 16-kwardraat) zijn gebouwd. In deze methode wordt de romp gemaakt uit vele lange smalle laten die onderling zijn vastgespijkerd en watervast verlijmd.
# Afkorting voor de Bergumermeer, een in 1928 door Hendrik Bulthuis ontworpen zwaardboot. De BM wordt in de volksmond zeer regelmatig verward met de 16-kwadraat, die na de BM is ontworpen door Bulthuis. Volgens het [[Praktijkhandboek Kunststoffen]] staat de naam BM voor Bulthuis Methode en doelt op de door Bulthuis ontwikkelde bouwmethode waarmee de BM (en later ook de 16-kwardraat) zijn gebouwd. In deze methode wordt de romp gemaakt uit vele lange smalle laten die onderling zijn vastgespijkerd en watervast verlijmd.


==Links==
==Links==

Versie van 10 apr 2009 15:11

BM heeft meerdere betekenissen:

  1. Afkorting voor Bloody Mary, de naam van het clubblad.
  2. Afkorting voor de Bergumermeer, een in 1928 door Hendrik Bulthuis ontworpen zwaardboot. De BM wordt in de volksmond zeer regelmatig verward met de 16-kwadraat, die na de BM is ontworpen door Bulthuis. Volgens het Praktijkhandboek Kunststoffen staat de naam BM voor Bulthuis Methode en doelt op de door Bulthuis ontwikkelde bouwmethode waarmee de BM (en later ook de 16-kwardraat) zijn gebouwd. In deze methode wordt de romp gemaakt uit vele lange smalle laten die onderling zijn vastgespijkerd en watervast verlijmd.

Links

  • Zie hier voor het Wikipedia-artikel over het boottype BM.
  • Zie 16-kwadraat voor het Wikipedia-artikel over de 16-kwadraat.